Helle Helle vil fortælle

0
72
Foto: PR Helle Helle

Forfatteren Helle Helle har senest barslet med en rørende roman om et mor-datter-forhold. Nu har du mulighed for at høre altid veloplagte Helle fortælle om arbejdet med at skrive romanen, når hun lægger vejen forbi KulturØen den 14. marts. 

I efteråret kunne forfatteren Helle Helle fejre sit 25-års jubilæum. Nærmere betegnet var det den 24. september 2018 25 år siden, hun debuterede med bogen “Eksempel på liv”. Siden da har hun udgivet adskillige romaner og novellesamlinger, og et par børnebøger er det også blevet til. Lige nu er hun aktuel med romanen “de”, og det er den, hun vil fortælle om, når hun torsdag den 14. marts kl. 19.00 kan opleves på KulturØen.

Længe leve Lolland
Helle Helle er født og opvokset på Lolland, og mange af hendes bøger foregår da også på de kanter. Også den seneste roman “de”, som er indstillet til DR Romanprisen, udspiller sig i en provinsby på Lolland i 1980´erne. Her bor en 16-årig pige sammen med sin mor. Pigen begynder i gymnasiet og tager hver dag bussen der til. Moren arbejder i en butik i byen, og alt kører i sin egen rolige gænge, indtil moren bliver syg. Pludselig vendes der op og ned på det hele, men alligevel er det forbandet svært at sætte ord på og tale om.

Som det er klassisk for Helle Helle udspiller en stor del af fortællingen sig mellem linjerne, og det er ikke mindst for sin velkendte minimalistiske stil, Helle Helle er både kendt og elsket.

Det er torsdag den 14. marts kl. 19.00, du kan høre Helle Helle fortælle om romanen “de” i Middelfartsalen på KulturØen. Billetter koster 80 kr. og kan købes på www.middelfartbibliotek.dk