Lise Seier Petersens har skabt en forunderlig verden af vækster, der spirer frem ileret.  Værkerne er netop blevetpræmieret af Statens Kunstfond.

Lise Seier Petersens værker ’Bonsai Land Art’ og ’Lerfontæne til risdyrkning’ er en del af gruppeudstillingen ’ATRIUM. Den levende krukke’, som p.t. kan opleves på CLAY. I udstillingen tager 15 keramikere livtag med plantekrukken, som de hver især undersøger, nytænker og omfortolker.

Lise Seier Petersens ”krukker” er levende i bogstavelig forstand. I værket Bonsai Land Art har hun blandet hvedekorn i vådt pibeler og sat det til spiring i en lufttæt glasmontre. Efterhånden som tiden går, vokser og spirer hveden for senere at forgå.

I hendes lerfontæne er det ris, der vokser frem under det lilla plantelys.

  • Med enkle virkemidler sættes der fokus på forskellige stadier af grøde, vækst og forfald og skønheden ved naturens egen orden, skriver Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design i deres begrundelse for præmieringen af Lise Seier Petersens værker.

Udstillingen ’ATRIUM. Den levende krukke’ kan opleves på CLAY indtil 31. marts, og værkerne forandrer sig til stadighed gennem hele udstillingsperioden.  

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here