Falck fjernede næsten 60 træer i nat i Syd- og Midtjylland

0
52

Kraftig blæst i nat gav Falck travlt i Syd- og Midtjylland. De var ude på cirka 60 opgaver for at fjerne træer og store grene, der udgjorde en potentiel fare for bilisterne i regionerne.

“Vi har haft en rigtig travl nat,” fortæller Aase Damgaard, driftskoordinator på Falcks vagtcentral. For den kraftige blæst, der ramte Jylland i nat, resulterede i omkring 60 opkald til Falck omkring væltede træer, og Falck fik derfor travlt med at fjerne træer og grene fra vejbaner i Region Syddanmark og Midtjylland. De mange storme, Danmark efterhånden har oplevet, har fået bugt med mange af de dårlige træer. Men ikke alle træer i naturen bliver passet og plejet, så derfor får Falck altid travlt, når blæsten er hård. 

Væltede træer er altid farlige

“Heldigvis væltede træerne i nattetimerne, hvor de fleste sov, og der ikke var så meget trafik på vejene,” siger Aase Damgaard. For når træerne vælter om dagen, er risikoen for ulykker desværre større på grund af de mange biler på vejene. Til gengæld er det farligt med væltede træer om natten, for der kan det være svært at se, om der ligger grene eller et væltet træ på de mørke veje. Det kan give farlige situationer, forklarer Aase Damgaard. 

Ingen kom til skade

Samtlige opkald til Falck i nat var fra folk, der opdagede træerne og de store grene på vejene. 

“Heldigvis skete der ingen ulykker, og det var ikke svært for os at nå at fjerne træerne og grenene. Det kan vi sagtens klare, selvom det var rigtig mange træer. Det er langt fra dagligt, vi er på sådanne opgaver, men stærke vindstød skaber altid problemer,” siger Aase Damgaard. 

Falck har udelukkende fjernet træer og grene fra offentlige veje i de kommuner, der har tegnet abonnement hos Falck. Området, Falck fjernede træer i, gik fra omkring Herning og tværs over landet og ned til Haderslev og tværs over landet.

https://lecture.dk/event/michael-teschl-6-2-2020/