Europa i den globale verdensorden

0
40
Foto: PR Uffe Østergaard

Hør mere om Europa i den globale verdensorden, når Uffe Østergaard, professor i europæisk historie ved CBS, holder foredrag på KulturØen.

Den aktuelle krise for samarbejdet i EU er forårsaget af Vestens relative tilbagegang efter 500 års dominans. Europa står til at miste sin globale magtposition, mener en af Danmarks skarpeste profilerede stemmer i Europadebatten. En proces, der har været i gang siden 1945, men som Europa længe har forsøgt at udskyde.


Uffe Østergaard holder tirsdag den 26. marts foredrag i Middelfartsalen. Uffe Østergaard er kendt som den skarpe og vel-argumenterende historieprofessor, der i sin forskning på både Aarhus Universitet og CBS i København har haft fokus på Europa og det europæiske samarbejde. Foruden forskning og foredrag, har Uffe Østergaard skrevet en lang række tidsskrifter og bøger om emnet, bl.a. “Europa. Identitet og Identitetshistorie” og “Hvorhen Europa?”.
 

Aftenen er arrangeret af Lillebælt Folkeuniversitet. Billetter koster 80 kr. og kan købes på bibliotekerne i Fredericia og Middelfart eller som mobil/print-selv-billet på fu-lillebaelt.dk.