Duften af Jul – Middelfart Peberkageby: En hel by bagt i kagedej

0
306
Peberkagehuse udstiling

Peberkagehusene på Middelfart Museum er så smukke og fine, så derfor tog vi på besøg. Hvert år kommer der nye peberkagehuse, som alle borgere i Middelfart er med til at lave, besøgende til udstillingen er samtidig med til at stemme på de flottete huse.

Indgangen til udstillingen. Fotograf: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN.

En helt by bagt i kagedej, hvilken herlig duft. Den herlige duft af peberkage, det er det, der møder en, når man træder indenfor i Peberkagebyen. Med julemusikken i baggrunden, kan man ikke undgå at komme i julehumør, og som om at peberkage og julemusik ikke var nok, så er brunkagesmagsprøverne med til at sætte prikken over i’et.

Jeg går lidt rundt, og oplever Peberkagebyen. Her ser man, at hvert peberkagehus har et nummer og navn. Nogle af husene bærer et lille skilt, hvor museet fortæller om huset.

”Det er rigtig hyggeligt. Det skaber bare en rigtig julestemning. Og der er nye huse hvert år, derfor får man de gamle med hjem”, fortæller en af de besøgende.

I den tid jeg går rundt, og beundrer udstillingen, kommer jeg i snak med nogle bedsteforældre som er på besøg sammen med deres børnebørn.

”Vi kommer hvert år, og stemmer på et peberkagehus. Det gør mig og mine børnebørn glade, og så er det bare hyggeligt. Det er altid dejligt at se, hvad for nogle nye peberkagehuse, der kommer hvert år”, fortæller bedstemor med et smil på læben.

Peberkagehuse – juleiglo. Fotograf: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN.

Konkurrence

Stemningen inde til udstillingen er hyggelig, mennesker går rundt og oplever duften af jul. Peberkagehusene bliver der kigget godt og grundigt på, da man er med til at stemme på, ”min favorit, ”den sjoveste”, ”det mest vellignende” og ”mest julede” peberkagehus.

”Jeg synes den sjoveste er Pikachu, den har jeg stemt på”, fortæller et af børnene, der er til udstillingen med sin bedstemor.

Peberkagehuse -Pikachu. Fotograf: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN.

”Jeg synes den flotteste, er denne her: nissebyen, synes du ikke mor”, siger et af børnene til sin mor, der gik i gang med at skrive det flotteste peberkagehus ned på stemmeseddelen.

Peberkagehuse – Den lille nisseby. Fotograf: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN.

Der er også små indlagte lege til børn, som jeg nyder at se. Mens jeg går rundt og ser på peberkagehusene, er der børn som leder efter nisser. Nisserne er gemt forskellige steder på museet. Hertil kommer små opgaver, som børnene kan løse og vinde små chokolader, hvis alt er korrekt besvaret.

Jeg nød at gå på opdagelse i Peberkagebyen – det var unikt og magisk. Det var en oplevelse at komme ind til udstillingen og opleve ”duften af jul”. Det sker ikke hver dag, at man oplever en hel by bagt i kagedej. Tak for besøget.

Peberkagehusene-Skiferie i Norge. Fotograf: Sabina Mehic.

 

annonce

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here