Den lokale Skomager Matthiesen på Hessgade 3 er den eneste skomager i byen. Middelfart AVISEN var forbi den lokale Skomager Matthiesen og talte med indehaveren Jette Matthiesen.

Jule hygge Hos Matthiesen – Skomager. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN 

Det er torsdag, og Middelfart AVISEN vælger at tage et smut forbi den lokale skomager, Matthiesen, i det jeg kommer gående på Hessgade, ser jeg at Skomageren Matthiesen flager udenfor. Jeg går indenfor og kommer i snak med den storsmilende ejer, Jette Matthiesen. Jeg er nysgerrig på, hvorfor de flager.

”Vi flager hver dag, så vores kunder kan se, at vi har åbent. Flaget er blevet vores kendetegn. kan man sige”, fortæller Jette Matthiesen og griner efterfølgende. 

Jette Matthiesen elsker at værne om sine kunder. Hun tænker meget over, at de skal være tilfredse med resultatet. 

”Det er vigtigt for mig at mine kunder går herfra med det, som de vil have. Nu hvor jeg er den eneste skomager her i byen, så skal jeg også gør mine kunder tilfredse”, fortæller Jette Matthiesen og smiler. 

Pakker I også gaver ind?

”Nej jeg får ikke pakket mange gaver ind, mine kunder kommer kun, hvis de skal have lavet deres sko, nye hæle, syninger eller sætte nye låse i både sko eller i tasker, hvor der nogle gange kan snige sig noget rideudstyr ind som lige skal laves. Rideudstyr er nok det eneste, jeg ender med at pakke ind – og så kan jeg i øvrigt sagtens finde noget julepapir bagved, hvis der lige er nogle sutsko eller snørebånd, som skal pakkes ind, men det sker sjældent”, fortæller Jette Matthiesen og vi begge to griner af det. 

Jette viser mig sine fingre, og fortæller, at hendes finger ikke har taget skade af alt det indpakning, og det kommer nok heller ikke til at ske. 

Kolonihavelook 

Inde i butikken fanger mit blik det lidt rå og trælook med julepynt i vinduerne. Her fortæller Jette Matthiesen mig, at hun har haft butikken i fire år, og har i øvrigt altid kørt med det lidt kolonihavelook, som hun kalder det. 

”Jeg har altid synes godt om det trælook, det minder mig bare om at have en kolonihave, hvilket altid er hyggeligt. Det skal også være hyggeligt, når man kommer ind til mig, det hyggelig og gode humør har jeg altid med mig, man skal helst gå herfra med et kæmpe smil på læben. En skomager skal være glad, en skomager kan ikke være sure”, fortæller Jette Matthiesen og griner igen.

Slik til turen hjem 

Jeg takker for besøget, og skal til at gå ud mod døren, men så kommer Jette løbende hen imod mig og spørger. om jeg ikke vil have noget slik med på turen. 

”Du kan godt se, hvad der i min slikskål. Men mine kunder synes det er så hyggeligt, når man lige har lidt til ganen, imens de venter på at få deres sko”, afslutter Jette Matthiesen . Jeg takker for slikket og besøget. Lækkert slik, tak!

Slik – Hos Matthiesen. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN 
annonce

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here