Så er det ved at være nu. Nikolaj Jacobsens danske mænd skal stå for nationens pres, når der for første gang i over 40 år afvikles VM i herrehåndbold på dansk grund.

Presset er stort, rigtig stort. Danmark er udpeget som den helt store favorit, og nu er det op til de danske mænd at indfri forventningerne.

For første gang siden 1978 er der herre VM på dansk grund, og det er uomtvisteligt den største sportsbegivenhed på dansk jord i 2019, hvor hele nationens fokus vil rettet på landstræner Nikolaj Jacobsens udvalgte.

Danmark er slutrundens helt store favorit, da flere af de franske stjerner har takket af i nationaltrikoten. Samtidig er verdensstjernen Nikola Karabatic tvivlsom, og det vil uden tvivl være en kæmpe svækkelse af Frankrig, der godt nok har andre gode spillere, men ikke har en ny Karabatic siddende på bænken.

Det er utroligt at se på den fase, som Nikolaj Jacobsen har været igennem op til udvælgelsen af hans trup. Rigtig mange dygtige spillere, der spiller i topklubber i udlandet, er bleve sorteret fra. Det gælder eksempelvis Kevin Møller fra FC Barcelona og Jacob Holm fra Füchse Berlin. Det vidner om kvalitet, når man kan sortere sådanne spillere fra.

En ny mand i landsholdssammenhæng igennem flere år er Nikolaj Markussen. Han kan vise sig at blive en åbenbaring for det danske spil. Hans overblik i overtalssituationer og er sublimt, og det har han vist på allerhøjeste hylde i denne sæsons Champions League, og samtidig også vist i den ene af de to spillede testkamp mod Ungarn. Det er næsten på niveau med Mikkel Hansen, og derfor er det virkelig unikt at have yderligere en vurderingsspiller på det niveau.

Den første kamp mod Ungarn viste også, at Danmark ikke er alt for afhængige af Mikkel Hansen, der sagtens kan få sine pauser undervejs uden at det hele falder fra hinanden. I eksempelvis Markussen har man et glimrende alternativ til Mikkel Hansen.

Det største danske spørgsmålstegn er på højre back. Niclas Kirkeløkke var tiltænkt rollen som første valg på pladsen, men en skade har sat en stopper for den plan. Nu er derfor op til Bjerringbro-Silkeborgs Nikolaj Øris at være den foretrækkende spiller på højre back. Igennem en del sæsoner har Øris præsteret på et højt niveau i den danske liga, og i de seneste sæsoner har han også gjort det glimrende, når BSV har spillet på den europæiske scene. Nu er det op til den 32-årig venstrehåndsspiller at tage det spil med over på landsholdet.

Meget tyder på, at Nikolaj Øris i første omgang bliver den eneste venstrehåndede bagspiller i truppen, og han vil derfor, når han skal have luft, blive suppleret af spillere som Mads Mensah og Morten Olsen, men det giver et andet flow i spillet, og derfor vil man, formentlig, det meste af tiden se Øris spiller højre back.

Med i kampen om at vinde VM-guld er udover Danmark og Frankrig flere nationer. Det vil altid være oplagt at pege på den anden værtsnation, Tyskland, da hjemmebanen vil komme til at løfte dem. Tyskernes angreb er dog ikke det bedste, og det kan blive deres hæmsko, men til gengæld har de en meget solid defensiv, og har to dygtige keepere.

Sverige kan blive en af de helt store oplevelser ved VM. De kommer næsten til at have hjemmebane i Royal Arena, og samtidig er der landsholdscomeback til Kim Andersson og Kim Ekdahl Du Rietz, hvilket vil give det svenske hold yderligere bredde. Særligt tilbagekomsten af Du Rietz bliver vital for Sverige, da de i de seneste år har stået svagest på venstre back angrebsmæssigt.

En anden nordisk nation, som kommer til at spille med, hvor det er sjovt, er Norge. Norge har igennem de seneste år markeret sig mere og mere på herresiden i håndbold, efter i en lang årrække mest at have været kendt for at være en magtfaktor på kvindesiden.

Godt nok har Norge lige fået afbud fra den dygtige højre back, Kent Robin Tønnesen, men så har de bare hevet Kiels Harald Reinkind med i stedet for og i forvejen har Norge også Magnus Rød og Eivind Tangen, der begge er kompetente skytter.

Sander Sagosen er i sit livs form , og fortsætter sin vilde udvikling og akkompagneret af Gøran Johannsen, Bjarte Myrhol, Magnus Jøndal og Kristian Bjørnsen har Norge et virkelig slagkraftigt mandskab, der bejler til en plads i semifinalen.

Danmark får sit med Norge og Sverige, som begge er modstandere i henholdsvis gruppespillet og mellemrunden, men står Danmark for presset, er det nationer, som begge kan blive besejret og så står der som minimum semifinale på menuen i Hamborg, og hvis alt går vel står den på VM-finale d. 27. januar i Jyske Bank Boxen, hvor det historiske VM-guld skal sikres.

Må først køre i Uge 2

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here