Danmark måtte igennem ørkenvandring for sejren

0
207
håndbold
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Egypten brugte alle kneb for at forsøge at nedlægge Danmark. Danskerne endte efter besvær med at kæmpe sig igennem den egyptiske ørken, og sejrede med 20-26.

Det var den mindst profilerede kamp i mellemrunden. Egypten er ikke at regne for det store, men Jyske Bank Boxen var tændt fra start. Det lod de egyptiske spillere dog ikke sig på af, da de bragte sig foran 1-0 i den højlydte kulisse.

I det efterfølgende angreb tilkæmpede danskerne sig et straffekast, men Mikkel Hansens vanlige skarphed udeblev og han misbrugte sit blot andet straffekats i de nu i alt syv kampe ved VM-slutrunden. Den gode egyptiske start fortsatte, da Wisam Nawar var først over en returbold og sendte bolden ind bag en chanceløs Niklas Landin, inden Simon Hald blev den første danske målscorer, da han scorede til 2-1.

Egypten kom i overtal, da Simon Hald lavede en for hård tackling på en egypter, og egypterne på 3-1. Mads Mensah, der igen startede inde på højre back, tog dog sagen i egen hånd i det danske undertal og sendte et projektil ind bag den chanceløse egyptiske keeper, Mohamed Eltayar.Efter egypterne havde været i front i kampens indledning kom Danmark på sejrskurs 12 minutter inde i opgøret. Magnus Landin sendte sin oppasser ud i ørkenen efter vand, og scorede sikkert til 5-6. Nikolaj Jacobsen var dog ikke helt tilfreds med den danske ørkendans, og kaldte derfor sine tropper sammen et kvarter inde i opgøret, efter en måltørke på tre minutter for begge hold.

Mads Mensah parerede ordre fra Jacobsen, og da indskiftede Anders Zachariassen kort tid efter gjorde det til 5-8, var det Egyptens landstræner, David Davis, der forlangte timeout og sendte bønner af sted mod den egyptiske farao.

Det danske angrebsspil hang slet ikke sammen, og blev straffet af egypterne, der havde opbygget en pyramide, som de danske spillere ikke kunne spille sig udenom. Da det endelig lykkedes at komme fri, og få tilkæmpet sig et straffekast, brændte Mikkel Hansen sit andet straffekast, men i den anden ende snuppede Jannick Green et straffekast, og det gjorde, et danskerne holdt fast i føringen på 7-8.

Danmark have en måltørke på mere ti minutter, men med tre minutter tilbage af første halvleg brød Rasmus Lauge den egyptiske forbandelse. Der blev ikke scoret mere i den målfattige første halvleg, og derfor var stillingen 7-9 ved pausen, efter Danmark slet ikke havde fundet metoden til at nedbryde det egyptiske pyramideforsvar.

Fra anden halvlegs kom Nikolaj Øris på banen. Han skød det egyptiske sandslot i stykker, da han via den ene opstander kanonerede bolden i mål til 7-10. I angrebet efter gik den dog ikke længere, Mohamed Eltayar tog revanche, og pillede Øris’ langskud.

Det danske angrebsspil var dog som et to stjernet egyptisk all inklusive resort. Nikolaj Jacobsen tog konsekvensen og kommanderede syv mod seks, og det gav bonus. Til tonerne af “Forevigt” med Volbeat kunne Magnus Landin lade sig hylde for sin scoring til 11-13.

Det danske syv mod seks spiller trykkede det egyptiske pyramideforsvar fladt, og det udnyttede Mikkel Hansen til at banke bolden i mål til 12-15. Det danske forsvar var dog ved at blive hullet, og så blev det ellers danskernes tur til at forsøge sig med et offensivt forsvar.

Danmarks spil flød langt bedre med en mand ekstra. Mikkel Hansen begyndte for alvor at sprudle, og på smukkeste vis spillede han Anders Zachariassen fri, og den danske stregspiller svigtede ikke. Med sit fjerde mål gjorde Flensburg-spilleren til det til 16-20, da der resterede 11 minutter af opgøret.

Zachariassen fortsatte med at brilliere på stregen. Stregspilleren scorede til 17-22, og den egyptiske landstræner, David Davis, der også er klubtræner i mægtige Veszprém, var ikke tilfreds med sine udvalgte. Han kaldte derfor tropperne sammen, og håbede på et egyptisk mirakel. Lige lidt hjalp det, danskere fortsatte med at trække fra, og kom med fire minutter tilbage af opgøret foran med 19-25.

“Vi sejler op ad åen” braget ud af højtaleranlægget, men danskerne sejlede ned ad Nilen, og brød den egyptiske tørke, og endte med at sejre med 20-26.

Dermed er Danmark fortsat ubesejret ved VM-slutrunden, hvor Danmark med minimum uafgjort mod Sverige, er sikrer på at ende på førstepladsen i mellemrunden.