Black Friday blev til Green Friday

0
39
Fotokredit: Linda Frølund Hansen

Fridays For Future (FFF) Middelfart stod bag Green Friday på Middelfart Rådhus som modvægt til Black Friday. 

Eventet startede med en klima-gåtur op ad gågaden til Nytorv. Herefter kunne deltagere svinge vej gennem byttemarkedet i rådhusets forhal, op ad trappen forbi udstillingen af strejkeskilte, Stribklubbens tøj og kostumer af genbrugsstof til 1. salen, hvor en flok veninder fra 7. kl på Fænøsund Friskole tog sig af betjeningen i Green Café. Her kunne man få en snak med maleren Erik Lindberg, finde inspiration i diverse klimabøger og veganske kogebøger, eller få inspiration til bæredygtig hækling, hvorefter turen fortsatte ind i byrådssalen til Kolding Designskoles upcyklingsworkshop af herretøj, fotos af lokalfotograf Niels H. C. Martner og foredrag om bæredygtighed af bl.a. Emil Skrædderdal (byggeri)  og Jesper Schmidt (kost).

På trods af konkurrencen med både julemanden og de sorte forbrugsfristelser var ca. 100 besøgende forbi, ligesom Middelfart Lokal-TV dækkede eventet.

Læs og se mere på “Fridays For Future Middelfart”s Facebookside.

Næste skolestrejke for klimaet foregår 13. marts 2020. Her håber vi, at få endnu flere til at komme og deltage, for det ser sort ud med klimaet, men med det samarbejde, vi har set her mellem FFF Middelfart, klimachefen Morten Westergaard og resten af rådhuset, så kan håbet godt være lysegrønt. 

Nu skal vi så også have vores fælles fremtid til at se grønnere ud.

Arrangører Klimastrejke Middelfart,

Linda Frølund Hansen & Zania Kaas Pedersen

www.eventc.dk