Bilejere i problemer: Rustgarantien dækker kun få rustskader

0
150

De fleste rustskader på bilen opstår i løbet af vinteren. Men mange bilejere er ikke opmærksomme på, at karosserigarantien i de fleste tilfælde ikke dækker skaderne.

Vintervejr er bilens kryptonit. Masser af regn, slud og sne samt temperaturer omkring nulpunktet betyder løse sten og ikke mindst vejsalt – og det lægger kimen til rustrøde pletter på bilen.

Kend din rustgaranti

Desværre får mange bilejere sig en slem overraskelse, når de tjekker betingelserne på bilens karosserigaranti.

Det forklarer Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn, der, via det uafhængige leverandørfirma, Autodo, formidler rustbeskyttende undervognsbehandling til kunder i over 100 synshaller.

Dækker rust ‘opstået indefra’

– Mange bilejere er ikke opmærksomme på, at karosseri- eller gennemtæringsgarantien i de fleste tilfælde handler om karosseriet alene og kun dækker skader, der opstår indefra. Uheldigvis opstår rustskader på undervognen som regel udefra. Sker det, er det meget svært for en bilejer at dokumentere, at skaden skyldes en fabrikationsfejl, f.eks. dårlig lakering. Dermed ender bilejeren med selv at betale rustreparationerne, siger Lars Kiholm.

Applus Bilsyn tilbyder gratis rustkontrol til alle bilsynskunder i Danmark. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, idet rustkontrollen foregår på almindelig drive-in-basis efter kl. 10.00.

HVORDAN KAN DU SELV FOREBYGGE RUST PÅ BILEN?

1. Rustbeskyt bilen, så snart du får ejerskab over den.
2. Udbedr stenslag med det samme.
3. Vask bilen løbende, især om vinteren, hvor der er meget salt på vejene.
4. Tør døre og bagklap af indvendigt efter vask.
5. Når bilen er til bilsyn, så lad synsmanden vurdere, hvornår den bør (gen)behandles, og følg hans anvisninger.
Kilde: Applus Bilsyn

annonce

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here