Biblioteket hjælper med digital selvbetjening

0
110

Synes du digital selvbetjening er svært, og er du tilknyttet en virksomhed eller forening? Så er der hjælp at hente hos Middelfart Kultur & Bibliotek.

Borgere, der er engageret i en forening eller har en virksomhed kan få hjælp til at få styr på deres NemID, den digitale postkasse eller hvis de skal skifte administrator. 

Folk kommer herned, når de ikke kan finde ud af, hvordan de kommer videre f.eks. med at skifte NemID administrator i deres forening eller ændre adressen på deres virksomhed. Når vi har hjulpet dem, er de som regel glade og lettede. For det er jo ting, som de skal gøre, vi får hjulpet dem med‘, fortæller Benjamin Fritz-Jensen, som har været it-vejleder på biblioteket de sidste 10 år. 

Han er én ud af to medarbejdere på Middelfart Kultur & Bibliotek, der er uddannet af Erhvervsstyrelsen til at vejlede om digital selvbetjening på hjemmesiden www.virk.dk til virksomhederne og foreningerne.
Knapt halvdelen af de, som henvender sig om it-vejledning på biblioteket, er foreninger, hvor skift af NemID administrator eller formand kan volde problemer.

Virksomhederne er typisk enkeltmandsvirksomheder, som har brug for hjælp til at starte eller ændre virksomheden, tjekke deres digitale post eller bruge deres private NemID til erhverv.

Book tid til personlig hjælp
Borgerne henvender sig typisk, når den skriftlige eller telefoniske vejledning ikke er nok for dem.‘ forklarer Benjamin Fritz-Jensen og tilføjer, at digital selvbetjening godt kan opleves som ‘kompliceret stof.

Derfor sætter vi god tid af til at hjælpe, og man skal aftale tid med os. Måske skal borgeren også først lige have luft over, hvad de synes er svært. Så taler vi om den konkrete udfordring og finder en løsning. Er der brug for at kontakte telefonsupport hos en myndighed, så hjælper vi også med det.

Du kan bestille tid hos Benjamin Fritz-Jensen eller hans kollega Bente Kristensen ved at ringe på tlf. 8888 5210. Læs mere på https://www.middelfartbibliotek.dk/hjaelp/it-vejledning-til-din-virksomhed-eller-forening

https://fredericiaavisen.dk/tragisk-haendelse-sendte-laegehelikopter-til-erritsoe/