Bæredygtige byer og boformer: Få inspiration til fremtidens boligdrøm i Middelfart Kommune

0
200
Middelfart Kommunes nye plan- og bæredygtighedsstrategi, nye boformer og bæredygtig byudvikling er på dagsordenen, når Middelfart Kommune inviterer til borger- og inspirationsmøde i Nørre Aaby.

Kan man bygge sig til ekstra kvalitetstid med familien, mindre stress og mere overskud i hverdagen? Og kan det gøres bæredygtigt i naturskønne omgivelser? Få svaret, når Middelfart Kommune inviterer til borger- og inspirationsmøde om fremtidens boliger, boformer og bæredygtige byudvikling. Det foregår den 18. juni i Nørre Aaby.

Grønne almene boliger, generationshuse, bofællesskaber og hele bydele, der er designet til livet i bæredygtige fællesskaber. 

Fremtiden kommer. Og den kommer til at byde på nye boformer og bydele. Anderledes måder at bo og leve på.  

Men hvilke muligheder findes der? Og hvordan kommer man i gang, hvis man fx vil etablere et bofællesskab, eller hvis man vi bo bæredygtigt i nyt byggeri? Og hvilke muligheder er der i Middelfart Kommune?  

Det giver Middelfart Kommune, boligforeninger og arkitektfirmaer deres bud på til et borger- og inspirationsmøde om fremtidens boliger i Nørre Aaby den 18. juni.

– Vi inviterer til inspirationsmøde for at fortælle borgerne mere om de muligheder, der findes her i Middelfart Kommune, men også for at få gang i debatten om, hvordan vi i fællesskab kan forme fremtidens boligområder lokalt, så de understøtter en bæredygtig udvikling, fortæller Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd Jensen.    

Planarbejde og bæredygtighed i praksis
Et omdrejningspunkt undervejs vil være Middelfart Kommunes nye plan- og bæredygtighedsstrategi, og hvordan den helt konkret kan omsættes i praksis.

– Vi vil inddrage lokale endnu mere i arbejdet med at forme bæredygtige bysamfund i Middelfart Kommune. Derfor har vi brug for en god debat og en masse input til, hvordan vi får strategien til at leve. Samtidig går vi også tæt på, hvad strategien kan betyde for udviklingen af vores mange lokalområder og kommende boliger der, forklarer Johannes Lundsfryd Jensen, og uddyber:

– Med vores knowhow inden for byggeri, bæredygtighed og byplanlægning har vi et unikt udgangspunkt for at udvikle vores lokalsamfund i en grønnere retning og til at sætte nye standarder for fremtidens bæredygtige, gode liv. Den rejse skal vi have flere med på. 

På borger- og inspirationsmødet om fremtidens boliger vil der blive vekslet mellem oplæg om boformer og bæredygtigt byggeri og en bazar, hvor man kan tale med virksomheder, foreninger, kommune og lokale, som arbejder med forskellige aspekter af området.