Middelfart AVISEN følger Danmark tæt ved VM i herrehåndbold, der i disse dage løber af stablen i Danmark og Tyskland. Aftenens kamp mod Saudi Arabien var ingen undtagelse – en kamp der allerede på forhånd blev kaldt ‘gratis’ af landstræneren.

Allerede da det danske håndboldlandshold gik ind i hallen var der et lydinferno i Jyske Bank Boxen. Næsten alle stole i den gigantiske hal var fyldt ud – og der blev klappet på livet løs af de danske helte.

Den danske startopstilling var noget anderledes end de første to kampe ved dette mesterskab. På forhånd havde landstræner Nikolaj Jacobsen sagt, at der var flere spilleminutter til de spillere der ikke har fået så mange.

Casper U. Mortensen var ude af dagens kamp, og Nikolaj Øris kom tilbage til lejren i formiddags. I nat blev han far for anden gang – og her til aften bragede han Danmark i front fra start.

Saudi-Arabien er ikke uden evner, på meget flot vis fik de lavede en lækker lækker scoring til 3-3. Mads Mensah er en virkelighedens Hulk. Med sin store fysik og enorme skudstyrke bombede han den saudiske keeper hele vejen tilbage i netmaskerne.

“Danmark! Danmark! Danmark!” lød det i hallen, hvor de flere tusinde tilskuere forsøgte at hjælpe de danske helte i gang. En sløv start mod en sløv modstander. Fra ottende sals højde og en hastighed på 102 km/t ville Markussen også være med i bombernes klub. 7-5 til Danmark efter 12 minutter.

Anders Zachariassen fik tilkæmpet sig et straffekast – og hele Danmarks Mikkel skulle, selvfølgelig, skyde det. Da han trådte på banen kom dagens hidtil største jubelbrøl – og et tilsvarende da han på sikker vis bragte Danmark yderligere i front.

Royal Arena gav danskerne en Royal start på turneringen, men her ved min første kamp i Boxen må jeg erkende, at publikum i Herning er markant bedre til at lave den velkendte bølge.

Det lykkedes aldrig rigtig Saudi-Arabien at lave mål på regulær vis, så flere gange forsøgte de sig med flotte vip-kombinationer, men danskerne var altså for kloge til dette. Stille og roligt trak de danske helte fra. Dette selvom danskerne på fæleste vis misbrugte den ene kæmpe chance efter den anden. Mohammad Alsalem leverede mange store redninger i kampens første halvleg.

Danskerne blev ved med at brænde – og det fik landstræneren til at trykke på den omdiskuterede timeout-knap, der for nyligt blev indført i international håndbold.

“Vi er røøøøøde, vi er hviiiiide” gjalede de mange tilskuere, da Nikolaj Øris for fjerde gang bombede bolden i kassen. Han spillede med stort overskud – selvom det nok har været en lang nat på fødegangen.

En rimelig sløj halvleg – og alligevel kunne Danmark gå til pause med en sikker føring på 17-11.

Læs mere efter annoncen…

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce

Saudi-Arabien startede anden halvleg bedst med to kasser i træk, før Magnus Landin på sikker vis lagde bolden i kassen til en dansk 6-målsføring. Men sauderne gav ikke op – med to yderligere scoringer kom de helt tæt på Danmark igen.

En yderligere reducering skulle til før at Danmarks to nationalhelte – Niklas Landin og Mikkel Hansen trådte på banen. Endnu engang var der ekstase i Jyske Bank Boxen, hvor taget næsten lettede.

Der kom dog fart i benene på danskerne, der på flere flotte kontrascoringer kunne bringe Danmark tilbage til en 6-målsføring.

Med sin ottende scoring i kampen bragte Magnus Landin de danske helte yderligere i front. Stillingen var 25-17 efter 42 minutters spil. Magnus Landins helterolle ophørte dog hurtigt – på dummeste vis skubbede han en spiller fra Saudi-Arabien i en mindre tumult.

I rolig stil spillede danskerne sig dog op. Saudi-Arabien havde meget svært ved at finde vejen gennem den danske defensiv. En scoringstørke fandt sted fra Saudi-Arabien, og Niklas Landin lukkede målet af. Selvom der gik en rum tid mellem de danske scoringer viste tavlen alligevel 32-20 med blot fem minutter igen.

Flere end titusinde tilskuere rejste sig med få minutter igen og fejrede den danske sejr med store klapsalver. Saudi-Arabien fik pyntet på resultatet, men Danmark endte alligevel med at vinde 34-22 over Saudi-Arabien.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here