150 elever fik diplom og digitalt kørekort for deres indsats til Wifive forløbet

0
154

Middelfart AVISEN var til Wifive-event på Østre Skole i Middelfart, hvor værten til eventet var Sofie Østergaard. som underholdt børnene og gav en god introduktion til dagens emne.

Elever til Wifive Event. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Til Wifive-eventen var der i alt 150 elever fra forskellige skoler med deres klasselærere. 6a + 6b fra Østre Skole i Middelfart, 6B fra Korshøjskolen i Randers, og 6Y fra Vestskolen i Odder var til stede.

Alle de klasse som deltog og gennemførte forløbet blev belønnet med diplomer og digitalt kørekort, samt lærere fik en pris for deres engagement og tro på eleverne, at de kunne gennemføre forløbet.

Diplomer til lærer fra skolerne. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

På hver stol var der emojis, hvor Sofie Østergaard fik eleverne til at bruge de forskellige emojis og vise, hvad de mener under de forskellige diskussioner, som der var i fælleskab.

Diplom og digitalt kørekort til Wifive Event. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Som den gode børnevært Sofie Østergaard er, skabte hun en super dejlig stemning til selve eventen og eleverne var vilde med hendes præsentation, at der efter eventet var en kæmpe lang kø for at få taget billede med hende og få en autograf.

Sofie Østergaard. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

TDC Group

Projekt WiFive – det gode digitale fællesskab, som TDC Group og Danske Skoleelever står bag. TDC lever af at digitalisere danmark, de er med til at rulle nogle nye teknologier ud hver eneste dag.Her kom Middelfart AVISEN i snak med Henriette Gejsing som er Chefkonsulent og CSR ansvarlig ved TDC Group.

”For os det vigtigt, at de forbindelser, som vi stiller til rådighed, bliver brugt til at bringe mennesker tættere sammen – og ikke det modsatte. Derfor er det vigtigt, at børn klædes på til at kunne begå sig i den digitale virkelighed, som de befinder sig i”, fortæller Henriette Gejsing

Nu kan den digitale virkelighed begynde, målet med materialet er at det skal ramme 30.000 elever, så budskabet bliver spredt så meget som muligt.

”Materialet er færdigt og er nu klar til at blive rullet ud på skolerne i hele landet. I første omgang er det til klasser på mellemtrinet, dvs. 4. – 6. klasse, der skal gennem WiFive forløbet, men vi har også planer om at udvide indsatsen  til indskolingen, så endnu flere elever får glæde af WiFive materialet. Det færdige materiale til mellemtrinnet er frit tilgængeligt og kan downloades på wifive.dk”, fortæller Henriette Gejsing

Projeket startede i 2016 hvor der i alt blev udvalgt 10 klasser fordelt over hele landet i hver region, disse klasser har været med til at give nogle input til materialet.

”Klasserne er kommet med deres bud på temaer, der rør dem i deres digitale liv, og deres input er blevet inkluderet i undervisningsmaterialet”, fortæller Henriette Gejsing

Positivt feedback

Det har ikke andet end været positivt feedback på forløbet fra alle de skoler som har deltaget i projektet så det har været en stor fornøjelse for TDC Group at være en del af dette.

”Eleverne har evalueret WiFive-forløbet, og her har resultaterne været imponerende positive”, siger Henriette Gejsing.

Som en afslutning på hele forløbet, kan eleverne gå ind og tage et digitalt kørekort, det er pr elev eller to og to som man går ind online hvor man tager det digitale kørekort. For at komme igennem og få det digitale kørekort bliver man stillet op imod nogle dilemmaer som man skal svare på.

”Det stærke ved WiFive er, at eleverne har været inddraget undervejs og er kommet med input til materialet. Det er altså lavet af og til elever modsat så meget andet undervisningsmateriale, der er lavet og udtænkt af voksne. Det at materialet er lavet ud fra elevernes perspektiv, tror vi vil betyde, at eleverne tager det til sig på en helt anden måde og kommer til at bruge det”, afslutter Henriette Gejsing.

Elever er selv med til at tage udgangspunkt i deres digitale sociale liv, som voksne ikke ved så meget om, så materialet er en del af hvordan man skal være når man er online.


Se interviewet med nogle elever fra Korshøjskolen i Randers her

Se interviewet med Oskar Sommer – næstformand ved Danske Skoleelever